Qui som?

Inici

La empresa va néixer l'any 2008, tot i ja portar anys en contacte amb la pastisseria.
L'origen va ser al forn de pa Capseta on vaig tenir l'oportunitat de conèixer aquest món, al agradar-me, amb la meva voluntat i esforç dia a dia em vaig anar formant ajudada dels llibres que consultava, de les demostracions que les cases comercials oferien i dels cursets que vaig fer, vaig estar varis cops a Lleó i a l'escola del gremi de Barcelona.
El voler ampliar els meus horitzons amb la pastisseria em va portar a obrir aquesta pastisseria per provar fortuna amb solitari, però amb l'ajuda impagable principalment dels parents, i amics, sense els quals és segur que actualment em seria molt difícil el tirar endavant.
Vaig obrir una granja - pastisseria amb un petit obrador al darrera on jo desenvolupo la meva feina.
L'origen del nom:

- La Manjoia -

  La Manjoia és el nom donat a una pasta dolça i típica de la Sénia, al Montsià, Tarragona.
  La seva etimologia es perd en la memòria dels temps, ja que així era coneguda pel avis dels nostres avis, en referència a aquelles reunions familiars o d'amics i que acabava en un àpat alegre i abundós, en un menjar de joia, que amb el esdevenir dels temps es va quedar en "Manjoia".
  Tradicionalment el padrí regalava aquests pastís al seu fillol, el Diumenge de Pasqua després de missa. El dilluns de Pasqua Florida, era costum que es reunissin familiars i amics a menjar aquest pastís al voltant de la font de Sant Pere o del riu de la Sénia, tots plegats en un àpat en el que no hi macava el conill a la brasa, la paella i, abundant i bona beguda.
  S'elabora la "la Manjoia" amb farina, sucre i es farceix de cabell d'àngel i s'adorna amb ous durs i plomes de diferents colors.

Transcripció escrit Jose Tamarit Hernandez